Posledné články

Podľa čoho spoznáte nákupnú maniačku_Katharine-fashion is beautiful_Blog 5_Tuliphousehotel_Džínsy Zara_Biele lodičky Kati_Okuliare Misteroptic_Katarína Jakubčová_Fashion blogger
PODĽA ČOHO SPOZNÁTE NÁKUPNÚ MANIAČKU
View Post
OUTFITOM KU ŠŤASTIU_Katharine-fashion is beautiful_Blog 3_Ružové sako_Flitrované džínsy Zara_Kožený vak Nucelle JEJ_Farebné slipony_Katarína Jakubčová_Fashion blooger
OUTFITOM KU ŠŤASTIU
View Post
SPOMIENKA NA SVETER VĎAKA ZARE_Katharine-fashion is beautiful_Blog 2_Ženilkový sveter zo Zary_Vyšívané džínsy_Tenisky s mašľou_Katarína Jakubčová_Fashion blogger
SPOMIENKA NA SVETER VĎAKA ZARE
View Post
To top
17 júl

Rím (tretia časť)

Sto ľudí, sto chutí! Určite mi dáte za pravdu, že je to tak. Ja som ochutnala trochu netradične ďalšie dva dni v Ríme, a to na bicykli. Veľa ľudí si však pri tejto predstave pomyslí, že som sa asi zbláznila. Veď v Ríme je prehustená premávka, vodiči jazdia jeden na druhom, trúbia si navzájom a pod. Áno, je to presne tak, ale dá sa tomu vyhnúť. Bola som milo prekvapená, ale väčšiu časť som sa im dokázala s ľahkosťou vyhnúť, a to skratkami cez uličky, či námestia. Fantázia, verte mi. Pridanou hodnotou je, že vás celý čas jemne hladí svieži vánok po celom tele, necítite to spaľujúce slnko a hlavne toho uvidíte omnoho viac, zatiaľ čo iní odpadávajú únavou po polovici cesty. Je to moja rada pre vás!
Čo nám Rím môže ponúknuť za jeden ďalší deň

A čo sa také dá stihnúť za deň? Ak ste ubytovaní v centre, tak máte prakticky vyhraté. Ak chcete spoznať Rím a Vatikán z pohľadu najvýznamnejších architektonických pamiatok a taktiež túžite sa len tak potulovať „bezcieľne“ uličkami, potrebujete zhruba päť dní. Aspoň nám to stačilo!

No a teraz k tomu bicyklu. Za jeden deň sme prešli od Anjelského hradu cez centrum k Panteónu, odtiaľ k Fontáne di Trevi a následne k Piazza di Spagna. Ďalej trošku potlačíte bicykle do kopca pred kostol na samom vrchu Španielskych schodov a vyberiete sa doľava. Asi po 200 m vedie po pravej strane mierny stupák do krásneho, turistami málo navštevovaného parku Borghese. Tu sa môžete vyšantiť koľko chcete. Park vám ponúkne osviežujúci chládok v tieni košatých korún stromov, popretkávané cestičky, jazierka, Villu Borghese a zakončite to napríklad rímskou ZOO. Cestou späť si to šmyknite cez námestie ľudu a pokojne si zopakujte tie spomínané námestia. Dajú sa pozerať stokrát. To, že si na každom kroku čapujete do pollitrových fľaštičiek čerstvú, krištáľovo čistú a hlavne tak vítane studenú vodu, je samozrejmosťou. V Ríme to máte všade, čo je neskutočná výhoda pre turistov.

Aj sme stihli nákupy

Stačí? No teraz si poviete, a čo nákupy? Jasné, veď sa poznáme, no nie? Nesklamem vás! Bez toho by to predsa nešlo, no nie? Všetko si pekne prejdite bicyklami v uličkách, prezrite výklady presne tak ako som to robila aj ja. Jednoducho zmapujte terén a potom sa tam vrátite nasledujúci deň v rámci romantických prechádzok. Tak čo poviete, nestojí to za to?

V iný slnečný deň sme si bicyklami prešli veľký okruh, ktorý zahŕňal Fontánu di Trevi, ďalej každodenný trh Ponte de Fiori (je tu socha Giordana Bruna) a odtiaľ k Benátskemu námestiu. Potom si vychutnajte dlhšiu cestu z prava Benátskeho námestia ku Koloseu a potom späť popri Forum Romanum. Všetko to okoreníte obedom podľa vlastného výberu a počas dňa vyplavujete endorfíny pri neopakovateľnej talianskej zmrzline!

TIP: Zmrzlináreň Frigidárium blízko Piazza Navona. Najlepšia zo všetkých, čo som ochutnala a verte mi, bolo ich dosť. Mňam.

Ak máte aj vy nejaké postrehy alebo pikošky z Ríma, tak sem s nimi.

Ahojte…
slamený klobúk_detail_rím_katharine-fashion is beautiful
modré šaty_slnečný rím_slamený klobúk_katharine-fashion is beautiful
rím_jazda bicyklami_modré šaty_slamený klobúk_outfit_katharine-fashion is beautiful
modré plisované šaty_detail_katharine-fashion is beautiful
park_Rím_letný outfit_modré šaty_bicykel_katharine-fashion is beautiful
Park Borghese
 romatnický rím_outfit leto_bicykle_katharine-fashion is beautifulrím_sukňa_krémový top_slamený klobúk_leto_katharine-fashion is beautiful

rím_bicykel_letný outfit_slamený klobúk_katharine-fashion is beautiful
Piazza Navona
Fashion is beautiful

5 komentárov
  • Holly B.

    Zajímavý nápad projet se Římem na kole 🙂 jůů krásný klobouček! 🙂

    17. júla 2013 at 20:04
  • Lia Crystal

    Krása. Mám sto chutí hneď tam ísť. 😀

    18. júla 2013 at 11:53
  • Vishakha Gupta

    I have a yellow hat too…seems almost like yours except the style..will mail you pictures 🙂

    22. augusta 2013 at 19:14