Posledné články

Podľa čoho spoznáte nákupnú maniačku_Katharine-fashion is beautiful_Blog 5_Tuliphousehotel_Džínsy Zara_Biele lodičky Kati_Okuliare Misteroptic_Katarína Jakubčová_Fashion blogger
PODĽA ČOHO SPOZNÁTE NÁKUPNÚ MANIAČKU
View Post
OUTFITOM KU ŠŤASTIU_Katharine-fashion is beautiful_Blog 3_Ružové sako_Flitrované džínsy Zara_Kožený vak Nucelle JEJ_Farebné slipony_Katarína Jakubčová_Fashion blooger
OUTFITOM KU ŠŤASTIU
View Post
SPOMIENKA NA SVETER VĎAKA ZARE_Katharine-fashion is beautiful_Blog 2_Ženilkový sveter zo Zary_Vyšívané džínsy_Tenisky s mašľou_Katarína Jakubčová_Fashion blogger
SPOMIENKA NA SVETER VĎAKA ZARE
View Post
To top
21 feb

DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ

Je pravda, že lodičky zostávajú zatiaľ odložené v skriniach a ich čas tento rok ešte len príde. Výnimkou sú niektoré z vás, ktoré sa do nich prezúvate iba vtedy, keď ste v práci, prípadne ak ste blogerky a fotíte sa v nich aj keď sú vonku dva stupne pod nulou. Prednosť dávate momentálne čižmám, hoci v obchodoch s obuvou sa už postupne stretávate s jarnou obuvou. Táto lákavá ponuka vás núti zamýšľať sa nad topánkami, ktoré by mali byť vašou jarnou topánkovou výbavou. A ktovie, možno už aj máte nakúpené a doma ste si odložili krabicu s novými lodičkami. Máte ich už aspoň desatoro?

LODIČKY MILUJÚ TAKMER VŠETKY ŽENY

S nimi je outfit vždy o čosi krajší a štýlovejší. S lodičkami ste za elegantné ženy v šatách, v sukni alebo v nohaviciach v kombinácii s blúzkou alebo šik v úzkych džínsoch s trendovým hrubým vlneným rolákom. Vďaka lodičkám si dokážete predĺžiť siluetu a práve ony dokážu zoštíhliť vaše nohy. Sú ženy, ktoré si bez tejto obuvi nevedia predstaviť čo i len jeden deň. Baleríny sú pre ne cudzie, o teniskách nehovoriac. U niektorých je dôvod jasný. Sú nižšie a pomocou podpätkov si dokážu nahnať niekoľko centimetrov navyše. Pre ďalšie je dôvod prostý – chcú sa jednoducho cítiť žensky a príťažlivo.

Lodičky sú plné rôznych dizajnov, sú farebné alebo aj so zaujímavými vzormi. Veľmi často dokážu svojím vzhľadom pritiahnuť vašu pozornosť, ktorá je v prípade vášho záujmu nekontrolovateľná. Nohy v nich vyzerajú sexy a zvodne, pričom nezabúdajte, že musia byť čisté a neokopané. Nie je nič horšie, ak si žena kúpi lodičky a myslí si, že ich “IBA” nosením si zabezpečí perfektný dojem. Stáva sa potom, že lodičky boli naposledy krásne a pôvabné iba v deň kúpy a to je veľká chyba. Preto sa o svoje topánky treba aj starať, inak to pokazí celý váš outfit a samozrejme imidž.

AJ LODIČKY SLEDUJÚ TRENDY

Dobre to poznáte, aj lodičky podliehajú módnym trendom. Raz je predok okrúhly, inokedy zase hranatý alebo aktuálny špicatý, prípadne sa mení vzhľad samotného podpätku – raz je tenký/hrubý, druhýkrát vysoký/nízky.  Hoci sa lodičky ženám páčia, má tento predmet ich ošialu aj svoju negatívnu stránku. A to, že mnohokrát kvôli nim obetujú zdravie svojich nôh. Vedia riadne potrápiť, ale pre krásu sa trpí a viacerým ženám je fuk, hlavne nech sú vysoké a pôsobia v nich štíhlo.

Prekvapujúce je, že značná časť z nich uprednostní tie najvyššie podpätky, pričom sa nedržia ideálnej výšky, ktorá je 7 cm.

DESATORO LODIČIEK, musíte mať

1. Čierne lodičky – áno, ide o “must-have” módny doplnok, ktorý musí naozaj byť. Neexistuje žiadne ospravedlnenie pre ich deficit. Jedny perfektne padnúce lodičky v čiernej musí mať každá správna žena. Sú ideálne do práce, do mesta, na párty. Sú kombinovateľné s hocičím. Ich výhodou je, že vďaka čiernej nie je na nich vidieť blato (ŽARTUJEM!).

DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ_Katharine-fashion is beautiful_Lodičky_Katarína Jakubčová_Fashion blogger

2. Zlaté lodičky

Vedeli ste, že zlatá teraz letí? Ak nie, tak už ste si toho vedomé a je čas konečne si jedny kúpiť. Verte, či nie, tie sa hodia tiež ku každej jednej farbe. Zlaté lodičky už môžete nosiť aj počas celého dňa, nie výsostne len na plesy a iné výnimočné udalosti.

Zlaté lodičky
3. Strieborné lodičky

Ak ste extra riadnou odporkyňou zlatej, tak bude vo vašom prípade ideálnou voľbou strieborná obuv. A aj o strieborných lodičkách platí to isté ako o zlatých, takže ich noste kedykoľvek a kdekoľvek.

Strieborné lodičky
 
 
 
4. Telové lodičky (nude)

Sú po čiernych ďalšie, ktoré by ste mali mať. Krásne im to ladí s vašimi nohami, a preto je nadmieru zrejmé, že nimi nikdy nič nepokazíte. Iba, ak by ste ich mali riadne okopané, prípadne špinavé, vtedy je to riadne faux pa (ale to platí pri všetkých typoch!).

Béžové lodičky
 
5. Lodičky so zvieracím motívom

V každej z vás drieme akési zvieratko, či už to bude nejaká šelmička alebo prekvapivo zebra, lodičky so zvieracím motívom by ste mali u seba doma zaručene nájsť. Je to doplnok, ktorý dodá vášmu outfitu šmrnc. Ako ich nosiť si pozrite tu.

Lodičky so zveracím vzorom
Ďalšie must have lodičky

6. Lodičky s kvetovaným motívom (floral)

Kvety nielen na šatách a na blúzkach, ale aj na vašich lodičkách! Kvety na topánkach nie sú určené len čisto pre romanticky založené ženy, ale pre každú ženu, ktorá sa chce páčiť a ktorá vie, že móda je hra, a preto skúša a kombinuje rôzne štýly.

DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ_Kvetované lodičky_Katarína Jakubčová_Fashion blogger
7. Červené lodičky

Sú zvodné a pre mužov veľmi príťažlivé. Hodia sa pre tie, ktoré sú pravidelne zamilované a svoju lásku prezentujú práve červenou, ale aj k temperamentným ženám, ktoré svoju vášeň dávajú najavo neustále. Hriešne dobrá je kombinácia s čiernou, ale na zahodenie nie je ani monochromatický vzhľad outfitu.

DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ_Červené lodičky_Katarína Jakubčová_Fashion blogger

8. Modré lodičky

Dovolím si tvrdiť, že dokážu byť tiež univerzálne, najmä tie tmavomodré. Sú obdobou čiernej a tiež ich môžete nosiť s hocičím. Modrá je pre tie, ktoré už omrzeli klasické čierne lodičky. A ozaj, čo by ste povedali na denimové?

DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ_Katharine-fashion is beautiful_Lodičky_Katarína Jakubčová_Fashion blogger

9. Koňakové lodičky

Patria k jedným z najobľúbenejších a ženy ich nosia často. Tiež sú ľahko použiteľné k rôznym oblečeniam. Na nohách pôsobia teplo, príjemne a dovolím si povedať, že žena, ktorá ich nosí a hlavne vie nosiť, pôsobí na vyššej úrovni.

DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ_Koňakové lodičky_Katarína Jakubčová_Fashion blogger

10. Pruhované lodičky

Pásiky tu boli vždy, sú a budú a bodka.

DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ_Prúžkované lodičky_Katarína Jakubčová_Fashion blogger

Tak ako, koľko bodov spĺňate? 

Ich charakteristika: Dámske topánky s hlboko vystrihnutým zvrškom a so stredne vysokým až vysokým podpätkom. Ide o typickú súčasť formálneho odevu.

Vedeli ste?:
Za najvyššie tenké podpätky s výškou 12 až 15 cm vďačíte týmto fenomenálnym tvorcom – Christian Louboutin, Manolo Blahnik, Jimmy Choo a Pierre Hardy.

A tu ešte pár inšpirácií:

DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ_Katharine-fashion is beautiful_Lodičky_Katarína Jakubčová_Fashion blogger
DESATORO LODIČIEK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ_Katharine-fashion is beautiful_Lodičky_Katarína Jakubčová_Fashion blogger

 

Fashion is beautiful
24 komentárov
  • Minau

    Och všechny ty lodičky!!!

    21. februára 2016 at 15:49
  • Martina, Elegant 40

    Všechny jsou nádherné! Bohužel je opravdu málo těch sedmicentimetrových. Lodičky miluju, bohužel mi téměř žádné nesednou, a tak vždy různě vycpávám, trochu jednu nožku nacpu do menší boty atp. Mám to trápení a hezké lodičky na míru jsou sen. Musím koupit dva páry, abych v nich mohla pohodlně chodit a to je docela nákladné.

    21. februára 2016 at 16:20
  • Martina, Elegant 40

    Ještě dodatek: a přesto mám víc jak 100 párů bot :-)))

    21. februára 2016 at 16:21
  • Kate P.

    jen dva body splňuji, mám tělové a černé, chtěla bych hnědé, které mám vyhlédlé.

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    21. februára 2016 at 17:16
  • MargiFashion

    Aaaach lodičky! To je niečo pre mňa. Ja ich totiž úplne zbožňujem. Priznám sa, že najradšej by som nič iné nenosila. Moja zbierka je pomerne bohatá, ale z toho čo spomínaš mi ešte chýbajú zlaté a so zvieracím motívom 🙂
    Krásna inšpirácia Kati. Normálne si ma naladila na jarnú vlnu 🙂

    MargiFashion

    21. februára 2016 at 20:07
  • Lucie Shoesmaniac

    tak mám od každého něco 🙂
    saturday mood

    22. februára 2016 at 9:40
  • NITA

    Mám síce aj čierne aj telové, no ani jedny nenosím, keďže klasické lodičky bez remienku cez priehlavok mi nesedia v žiadnej veľkosti ani strihu. Pokusy boli a stoja v skrini. Bohužiaľ momentálne je trend práve takýto, takže si ani neviem poriadne kúpiť topánky na opätku. Lodičky sa mi samozrejme páčia no čo z toho s mojimi nohami. A tak isto to mám aj s balerínkami 🙁 Ale pripravila si krásny článok a kľudne by mohol byť zverejnený aj v módnom magazíne.

    NITA

    23. februára 2016 at 11:59
  • Part of Nicol

    Super si to vystihla! Teda aspoň tie čierne a béžové by nemali chýbať v žiadnom šatníku 🙂
    partofnicol.blogspot.sk

    23. februára 2016 at 17:09
  • Janka Šipková

    zlaté sú super 🙂
    Jane´s World

    23. februára 2016 at 19:55
  • Romča

    Moja milá Katka, veríš mi, že sa neviem dočkať ideálneho počasia na lodičky? Nejakých päť bodov spĺňam a ďalšie nespĺňam len preto, že som farebná 😀 ak vieš čo tým myslím. Ale tie základy ako čierna, telová, zlatá a červená, tie u mňa vyhrávajú. Touto témou článku si sa v mojom prípade trafila do čierneho 😀

    24. februára 2016 at 17:42
  • she.is.the.one

    ale si trafila klinec po hlavicke tymto clankom 🙂 ja osobne mam lodiciek pomenej, pretoze sa zvyknu roztiahnut a potom mi vypadavaju z nohy. 🙂

    25. februára 2016 at 9:42
  • Veronika Šmerdova

    Já chci všechny! Jsou tak nádherné… 🙂
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    28. februára 2016 at 9:29