Posledné články

Podľa čoho spoznáte nákupnú maniačku_Katharine-fashion is beautiful_Blog 5_Tuliphousehotel_Džínsy Zara_Biele lodičky Kati_Okuliare Misteroptic_Katarína Jakubčová_Fashion blogger
PODĽA ČOHO SPOZNÁTE NÁKUPNÚ MANIAČKU
View Post
OUTFITOM KU ŠŤASTIU_Katharine-fashion is beautiful_Blog 3_Ružové sako_Flitrované džínsy Zara_Kožený vak Nucelle JEJ_Farebné slipony_Katarína Jakubčová_Fashion blooger
OUTFITOM KU ŠŤASTIU
View Post
SPOMIENKA NA SVETER VĎAKA ZARE_Katharine-fashion is beautiful_Blog 2_Ženilkový sveter zo Zary_Vyšívané džínsy_Tenisky s mašľou_Katarína Jakubčová_Fashion blogger
SPOMIENKA NA SVETER VĎAKA ZARE
View Post
To top
1 okt

Zelený kabátik

Žena v tmavom outfite, kráčajúca v nákupnej uličke. Nevýrazná a nezaujímavá. Nevyniká, je ako ostatní. Ale aj tak sa mi zrak zastaví práve pri nej. Odetá je do džínsov, sivého topu a tmavého kabátu. V ruke drží čiernu kabelu a obuté ma čierne baleríny. Prečo sa na ňu pozerám, keď navonok nepôsobí nijako zvláštne? Je oblečená v celom značkovom.
Sedím na lavičke a pozorujem nákupné správanie ostatných
Sedím na lavičke a sledujem aj ostatných. Majú ruky plné tašiek so značkami renomovaných svetových dizajnérov, Prada, Gucci, Michael Kors, Escada. Nákupy jednej rodiny odhadujem na tisíce eur. Mapujem ich nákupné správanie a hodnotím ich štýl, neštýl. Klasikou, na ktorú spomínaná žena vsadila, určite nič nepokazila. Lenže mne čierna a jej príbuzné veľa nehovoria, dokonca ani strohé strihy, v ktorých bolo prevedené šatstvo tejto dámy. Nepochopiteľným sa pre mňa stáva aj to, že sa cena jedného takéhoto outfitu vyšplhá do výšok, z ktorých sa mi točí hlava. Ak už mám za niečo zaplatiť veľa peňazí, tak nech to aspoň (ako to hovorí moja kamarátka) špíva. Ako to vnímam ja s obmedzeným finančným rozpočtom?
Mojím snom je romatnický zelený kabátik

Snívam o krátkom kabáte romantického štýlu. Má veľké gombíky a je sýto zelenej farby, čiže nič zvláštne. Predstava je jasná, no realita zahmlená. Už dopredu viem, čo má čaká v obchodoch, ktoré zvyčajne navštevujem. Na jednej strane červená a čierna, na druhej strane béžová a sivá. Výnimočne vidím aj iné farby, ale nie, čo sa týka kabátikov. Nechcem tak veľa, len jeden kabát, o ktorom viem, že ho budem môcť skombinovať s väčšou časťou môjho šatníka. Lenže, čo vidím ďalej. Napríklad koženkové bundičky, ktoré keď si oblečiete, sedia divne a vyzeráte v nich ako strašiak na poli. Za to, aby vám ukradli váš šarm a ženskosť musíte zaplatiť 30 až 40 eur. Za takýto nezdar si podľa mňa pýtajú veľa. Béžový a tmavo červený trenčkot volá po kráse, ktorej sa mu od ich tvorcu vôbec nedostalo. Je tu cítiť absenciu dizajnu a nápaditého detailu. A tu je už drzosťou, keď si od vás vypýtajú 59 eur a viac.

Čierny kabát neodsudzujem, mám ho aj ja. Veď je to základ, ktorý naozaj nesmie chýbať nikomu. Ale tiež nie je kabát ako kabát. Ten čierny musí byť z kvalitného materiálu, nadčasový, musí sedieť ako uliaty a najmä ho musíte dostať za výbornú cenu, ktorá vás nezruinuje. Hľadala som dlhšie, aj v obchodoch, do ktorých bežne nevstúpim ani ja a ani vy. Dostala som ho vo výpredaji za výrazne nízku cenu u menej známej slovenskej módnej návrhárky.

kde určite nenakúpim

Hodnotím ponuku obchodov, ktorá je viac menej všade rovnaká. Nudím sa a zároveň som zúfala. Svojho vytúženého kabátika sa asi nedočkám. Viem však, kde ho zaručene dostanem (aj keď len na malú chvíľku). Mala by som asi predsa zájsť tam, kde nakupuje pani v tmavom z úvodu tohto príspevku. Stačí, že vojdem do prvého obchodu a vidím zelené kabáty dvoch strihov. Jeden krajší ako druhý. Dotknem sa ich, pohladím svoje zmysly a vychutnám si ten skvelý pocit, kým ešte nevidím cenovky. Potom príde sklamanie, povzdychnutie, posledný pohľad a odchod preč!

zelená sukňa_outfit_Zelený kabátik_krémová kabelka_Katharine-fashion is beautifulfontána_čiernobiela fotografia_sochy_Katharine-fashion is beautifuldenim_zelený kabátik_zelená sukňa_krémové baleríny_outfit_Katharine-fashion is beautiful
Zelená sukňa_outfit_Dunaj_krémová kabelka_Katharine-fashion is beautiful_zelený kabátikzelená sukňa_detail_dunaj_Katharine-fashion is beautiful_zelený kabátik_denimdenim_zelená sukňa_outfit_Katharine-fashion is beautiful_zelený kabátik
Top: Mango, Sukňa: More & More, Fashion Outlet Parndorf, Kabelka: Baťa, Topánky: FootWork
Fashion is beautiful
8 komentárov
  • Lia Crystal

    Pekná riflová bunda. 🙂

    1. októbra 2013 at 18:28
  • MVESblog - Yania

    Hi! Lovely blog and great post! We invite you to visit my blog 🙂 kisses! 😉 http://www.mvesblog.com

    4. októbra 2013 at 15:11
  • annellie

    k riflovej bundičke sa tá sukňa skvelo hodí:)

    4. októbra 2013 at 19:57
  • Modrá Púpava

    S týmto tvojím článkom súhlasím, to čo ponúkajú odevné reťazce nám "obyčajným smrteľníkom" je hrozné. Nekvalitné materiály, ktoré zvyčajne po prvom opraní nie sú dobré ani na vytieranie dlážky! A tiež je všetko oblečenie ako jedna rovnaká uniforma. Všetko je buď sivé, čierne, alebo béžové pokiaľ niekto nechce splynúť s davom a kúpiť si niečo farebné tak nemá šancu. Držím ti palce aby si svoj vysnívaný kabátik zohnala, ale keďže máš dosť konkrétnu predstavu ako má vyzerať tak to nebude ľahké….
    Srdečne ťa pozývam na GIVEAWAY na mojom blogu http://modrapupava.blogspot.sk/2013/09/jesenna-giveaway.html Dúfam, že ti trochu zlepší náladu počas pátrania po peknom kabáte ;o)
    A veľmi sa mi páči farebná kombinácia tvojej modrej bundičky so sukňou pokiaľ dobre vidím sukňa je v odtieni teal, však? Je to pekná farba a až tak často ju v uliciach nevidím.

    5. októbra 2013 at 16:28